Produkty

Biała czekolada

Biała czekolada

Czekolada to wyrób sporządzany z miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego, środka słodzącego i innych dodatków.

Czekolada biała nie zawiera w sobie proszku kakaowego. W najlepszych czekoladach tego rodzaju jest tylko do 33% masła kakaowego. Wiele osób uważa, że ze względu na bardzo niską zawartość masła kakaowego i brak proszku kakaowego, tak naprawdę nie powinno się jej nazywać czekoladą. Co więcej, w porównaniu z czekoladą gorzką lub deserową, czekolada biała jest znacznie mniej korzystna dla zdrowia.

Innym rodzajem czekolady jest czekolada deserowa i czekolada mleczna.

Zobacz więcej na temat białej czekolady.

Fot.123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
564.0 6.3 34.7 56.7
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >