Produkty

Borówki amerykańskie

Borówki amerykańskie

Borówka amerykańska to inaczej borówka wysoka. Różni się od borówki czarnej tym, że nie posiada brudzącego na czarno soku, a jej jagody są większe i mniej delikatne. Polska jest trzecia na świecie pod względem uprawy tej odmiany borówki (wyprzedzają nas tylko Stany Zjednoczone i Kanada).

Te borówki idealnie nadają sie do różnego rodzaju sosów, soków oraz deserów lodowych. Można z nich robić również likiery i nalewki. Pyszne są także na surowo.

Zobacz więcej na temat borówki amerykańskiej.

Przeczytaj nasz artykuł o borówkach.

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
57.0 1.0 0.0 14.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >