Produkty

Bulion

Bulion

Bulion to wywar z kości, mięsa lub warzyw. Stanowi podstawę do gotowania lub duszenia mięs, a także do przyrządzania zup i sosów.

Obecnie powszechne są kostki bulionowe - zarówno warzywne jak i z różnych rodzajów mięs. Skracają czas potrzebny do przygotowania bulionu. Wymagają jedynie zalania wodą i zagotowania, aby uzyskać bulion. Uwaga! Do takiego bulionu nie dodajemy więcej soli, ponieważ jest już ona zawarta w kostkach! Zobacz wideo pokazujące, jak zrobić własne kostki rosołowe!

Wypróbuj egzotyczny bulion według Grzegorza Łapanowskiego.

Zobacz więcej na temat bulionu.

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
0.0 0.0 0.0 0.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >