Produkty

Cebula dymka

Cebula dymka

Cebula dymka to nie jest osobna odmiana cebuli. Pod tą nazwą, kryje się po prostu cebula zwyczajna,, ale młoda (po roku od zasiania, dużą otrzymamy po dwóch latach), z niewielką, białą główką i liśćmi nazywanymi szczypiorkiem. Można z niej wyhodować normalnej wielkości cebulę lub zjeść. Świetnie nadaje się do hodowania szczypiorku. Dodaje się ją do sałatek oraz kanapek, a szczególnie dobrze smakuje ze smażonym mięsem i duszonymi grzybami. Posiada bardzo łagodny smak oraz zapach charakterystyczny dla cebuli.

Zobacz więcej na temat cebuli dymki.

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
30.0 1.4 0.4 6.9
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >