Produkty
Cukier puder jest to drobno zmielony cukier spożywczy. Jego rozdrobnienie sprawia, że jest bardziej podatny na rozpuszczanie, niż cukier krystaliczny. Stosowany jest przede wszystkim w branży cukierniczej i piekarniczej.
Może być wykorzystany do robienia polew (zobacz przepis na polewę kakaową), lukrów (zobacz przepis na lukier do ciast) lub jako zwykła posypka.
Istnieje kilka prostych sposobów do zrobienia cukru pudru w warunkach domowych. Najprostszą i najszybszą metodą jest zmielenie cukru spożywczego za pomocą elektrycznego młynka do kawy lub blendera. Jeśli nie dysponujemy sprzętem elektrycznym możemy utrzeć cukier w moździerzu lub rozwałkować go za pomocą wałka do ciasta.
Fot. 123RF.COM
Energia [kcal] | Białko [g] | Tłuszcz [g] | Węglowodany [g] |
---|---|---|---|
405.0 | 0.0 | 0.0 | 99.8 |
Na skróty