Produkty

Czerwona fasola konserwowa

Czerwona fasola konserwowa

Czerwona fasola jest rośliną strączkową pochodzącą z Ameryki Południowej. Z uwagi na wysoką zawartość białka oraz walory smakowe jest powszechnie używana na całym świecie i stanowi podstawę kuchni meksykańskiej. Czerwona fasola jest bogata w potas, wapń, fosfor oraz witaminy z grupy B.

Można jej używać do zup (zobacz przepis na zupę gulaszową z czerwonej fasoli) , mięs (zobacz przepis na wołowinę z czerwoną fasolą), sałatek (zobacz przepis na sałatkę z czerwonej fasoli), twarogów lub zapiekanek (zobacz przepis na zapiekankę z fasolą).

Zobacz więcej o czerwonej fasoli konserwowej!

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
87.0 8.1 0.6 12.3
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >