Produkty

Gin

Gin

Gin to alkohol, który powstaje z połączenia spirytusu z jagodami jałowca, a czasami także z owocami cytrusowymi. Niektóre gatunki ginu mają również dodatki anyżu, arcydzięgielu, korzenia fiołka, lukrecji i cynamonu.

Gin jest alkoholem o ciężkim smaku, przez co najchętniej podawany jest w formie drinków (zobacz przepis na czerwony drink). Najlepiej komponuje się z tonikiem (zobacz przepis na gin z tonikiem i limonką).

Może być dodatkiem do deserów, takich jak mus owocowy (zobacz przepis na sparkling truskawkowy) lub jako galaretka (zobacz przepis na shot z galaretki i alkoholu).

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
231.0 0.0 0.0 0.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >