Produkty
Kasza manna to drobnoziarnista kasza pozyskiwana z pszenicy. Często nazywana grysikiem.
Jest bardzo drobną kaszą pszenna zawierającą dużą ilość jodu. Jest również źródłem błonnika, witamin oraz minerałów. Jest lekkostrawna i szybka w przygotowaniu, przez co jest chętnie podawana dzieciom. Kasza manna wskazana jest dla ludzi z nadciśnieniem, chorobami pęcherzyka żółciowego, problemami z wątrobą i trzustka.
Można z niej przygotować zupy mleczne, kremu, budynie, desery mogą być również zamiennikiem makaronu do rosołu, zupy pomidorowej, ziemniaczanej lub grzybowej.
Zobacz książkę kucharską: Kasza Manna!
Fot. 123RF.COM/PICSEL
Energia [kcal] | Białko [g] | Tłuszcz [g] | Węglowodany [g] |
---|---|---|---|
348.0 | 8.7 | 1.3 | 76.7 |
Na skróty