Produkty

Kiełki fasoli mung

Kiełki fasoli mung

Fasola mung to roślina strączkowa, pochodząca z Chin. Jest wspaniałym źródłem białka, witaminy A, B, C i E. Obniża zły cholesterol oraz zapobiegają chorobom serca i nowotworom.

Kiełki fasoli mung można hodować w warunkach domowych.

Stanowią podstawę kuchni chińskiej oraz wietnamskiej, mogą być podawane na gorąco albo zimno.

Świetnie pasują jako dodatek do bulionów (zobacz przepis na pikantny bulion), zup, sałatek oraz do mięs (zobacz przepis na gulasz po chińsku).

Zobacz artykuł: Cała prawda o kiełkach!

Więcej o fasoli mung znajdziesz tutaj.

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
13.0 0.7 0.1 2.4
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >