Produkty

Koniak

Koniak

Koniak to rodzaj destylowanego alkoholu z gronowego wina. Zawiera około 40 - 45 proc. alkoholu. Koniak po dwukrotnej destylacji wina jest poddawany starzeniu w dębowej beczce przez okres minimum 3 lat.

Może być wykorzystywany w kuchni przy przygotowaniu mięs, deserów i ciast. Koniak świetnie się komponuje z orzechami nerkowca, ciemną czekoladą oraz różnymi serami.

Powinien być podawany w temperaturze pokojowej. Może był łączony z tonikiem albo sokami, najlepiej gruszkowymi lub morelowymi.

Zobacz artykuły: Jak dobierać wino do potraw!

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
320.0 0.0 0.0 0.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >