Produkty
Kostka rosołowa to skoncentrowany wywar w postaci stałej, który możemy używać nie tylko do przygotowywania rosołu, ale także do robienia zup, sosów oraz potraw mięsnych.
Najbardziej popularną kostką rosołową jest kostka o smaku rosołu z kury. Po rozpuszczeniu w gorącej wodzie, kostka nadaje wodzie smak i aromat drobiowego bulionu. Kostki rosołowe są bardzo chętnie stosowane w kuchni, przede wszystkim dlatego, że z ich użyciem można szybko i smacznie przygotować wiele dań.
Niestety, kostki rosołowe mają bardzo małą zawartość naturalnych i korzystnych dla zdrowia składników. Zawierają dużą ilość soli oraz aromatów.
Kostki rosołowe najczęściej są wykorzystywane przy wykonywaniu zup, bulionów i sosów.
Zobacz artykuł: Jak zrobić dobrą zupę!
Zobacz artykuł: Czym zastąpić kostkę rosołową?
Fot. 123RF.COM/PICSEL
Energia [kcal] | Białko [g] | Tłuszcz [g] | Węglowodany [g] |
---|---|---|---|
300.0 | 10.0 | 20.0 | 10.0 |
Na skróty