Produkty

Mortadela

Mortadela

Mortadela to rodzaj włoskiej kiełbasy. Pochodzi z terenów Lombardii, Emilii-Romanii oraz Bolonii. Produkowana jest przeważnie z wieprzowiny - ze słoniny oraz zmielonego mięsa. Dodaje się do niej również pieprz, pistacje, zioła i inne dodatki. Ma delikatny mięsny smak, podkreślony aromatem pieprzu.

Mortadelę można spożywać na zimno, jako dodatek do kanapki. Można ją również dodawać do zapiekanek, pizzy i sałatek.

Zobacz artykuł: Meat jerky, czyli jedzenie dla przezornych!

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
0.0 0.0 0.0 0.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >