Produkty
Produkty: A
Agrest
Agrest to niewielki owoc kolczastego krzewu z rodziny agrestowatych. Ma słodko-kwaśny smak i w zależności od odmiany może być żółty, zielony, biały lub czerwony. Można go jeść na...
Czytaj więcej >
Ajerkoniak
Kremowy napój alkoholowy wykonany z żółtek jaj utartych z cukrem i spirytusem lub wódką. By uzyskać określony smak stosuje się dodatki wanilii , kakao , czekolady, mleczka kokosowego....
Czytaj więcej >
Amoniak
Właściwie wodorowęglan amonu lub kwaśny węglan amonu, nazywany amoniakiem spożywczym lub amoniakiem do pieczenia. Jest stosowany jako czwarty rodzaj środka spulchniającego ciasto, obok...
Czytaj więcej >
Ananas
Ananas właściwy lub jadalny to duży, egzotyczny owoc o grubej, twardej skórce. Wspomaga odchudzanie dzięki zawartości bromeliny i biotyny (jeśli chciesz wiedzieć więcej o odchudzaniu,...
Czytaj więcej >
Anchois
Achois (czytane jako "ąszua") to francuskie określenie przetworów z sardeli europejskiej - niedużej, bardzo tłustej ryby o wyjątkowo ostrym zapachu i smaku. Podawana: świeża, surowa,...
Czytaj więcej >
Arbuz
Arbuz zwyczajny to owoc rośliny z rodziny dyniowatych. Popularny ze względu na soczystą konsystencję i słodki smak. Składa się w 90% z wody i ma bardzo mało kalorii i cukru. Zawiera...
Czytaj więcej >
Aronia
Aronia jest rośliną o czarnych, bardzo cierpkich w smaku owocach. Ze względu na swój smak, owoce aronii rzadko są spożywane samodzielnie - raczej stanowią dodatek do przetworów, soków,...
Czytaj więcej >
Awokado
Owoc tropikalny z rodziny wawrzynowatych. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi średnio 85% masy owocu. Nasiono jest niejadalne. Zawarte w awokado tłuszcze są łatwo przyswajalne...
Czytaj więcej >