Produkty

Produkty: B

Biała fasola
Biała fasola Biała fasola ma różne odmiany, takie jak popularny jaś, cannellino czy boston. Wszystkie rodzaje fasoli zawierają duże ilości białka roślinnego oraz skrobi. Większość z nich ma... Czytaj więcej >
Bita śmietana
Bita śmietana Bita śmietana to produkt uzyskiwany ze schłodzonej, zmiksowanej lub ubitej śmietany zawierającej przeważnie 30% tłuszczu. Do bitej śmietany przeważnie dodaje się również cukier. Jest... Czytaj więcej >
Boczek wędzony
Boczek wędzony Jednym ze sposobów na przygotowanie boczku, jest jego uwędzenie. Czas przygotowania takiego mięsa to około 4 godziny, w trakcie których należy powiesić mięso w dobrze nagrzanym... Czytaj więcej >
Borówka brusznica
Borówka brusznica Borówka brusznica jest nazywana borówką czerwoną. Jest kwaśna, ale za to trwalsza od borówki czarnej. Ze względu na cierpkość, jest ona wykorzystywana do galaretek dodawanych do ciemnych... Czytaj więcej >
Borówki
Borówki Borówki mają wiele odmian, zarówno uprawianych, jak i rosnących dziko. W Polsce popularnymi odmianami są borówka czarna oraz amerykańska . Te słodkie, lekko cierpkie rośliny spożywa... Czytaj więcej >
Borówki amerykańskie
Borówki amerykańskie Borówka amerykańska to inaczej borówka wysoka. Różni się od borówki czarnej tym, że nie posiada brudzącego na czarno soku, a jej jagody są większe i mniej delikatne. Polska jest trzecia... Czytaj więcej >
Brokuł
Brokuł Brokuł to inaczej kapusta szparagowa. Wyglądem przypomina zielonego kalafiora . Zielone warzywo na długiej nóżce zakończone tzw.różą, czyli po prostu kwiatem. Znane jest wyłącznie jako... Czytaj więcej >
Brukselka
Brukselka Brukselka należy do rodziny kapustowatych. Malutkie główki brukselki rosną na długiej łodydze. Jej uprawę rozpoczęto w Belgii i stąd też pochodzi jej potoczna nazwa. Jest bogata w potas,... Czytaj więcej >