Produkty

Produkty: K

Kabanos
Kabanos Kabanos to cienka, długa kiełbaska przyrządzana z peklowanego mięsa wieprzowego. Jest poddawana suszeniu i wędzeniu. Kabanos dobrej jakości powinien być wyprodukowany z naturalnych... Czytaj więcej >
Kakao
Kakao Kakao to proszek wytwarzany z nasion owoców kakaowca. Jest składnikiem wielu wyrobów cukierniczych, takich jak czekolada , polewy, masy czekoladowe i cukierki. Kakao jest doskonałym... Czytaj więcej >
Kaki
Kaki Kaki to owoc hebanowca wschodniego. Znany jest również jako jabłko orientu albo hurma wschodnia. Z racji tego, że jest uprawiany w wielu krajach istnieje wiele odmian tego owocu. Kaki... Czytaj więcej >
Kalafior
Kalafior Kalafior jest odmianą kapusty warzywnej. Jest warzywem uprawnym, nie występującym w środowisku naturalnym. Częścią jadalną są pędy skrócone, czyli tzw. róża. Kalafior jest... Czytaj więcej >
Kalarepa
Kalarepa Kalarepa jest odmianą kapusty warzywnej, należy do rodziny kapustowatych. Jest doskonałym źródłem sodu, potasu, magnezu, wapnia, magnezu, żelaza, miedzi, fosforu, chloru i jodu. Jest... Czytaj więcej >
Kandyzowana skórka pomarańczy
Kandyzowana skórka pomarańczy Kandyzowana skórka pomarańczowa to skórka pomarańczy gotowana w wodzie i cukrze. Skórka pomarańczowa po gotowaniu w cukrze staje się szklista, aromatyczna oraz słodka. Można ją... Czytaj więcej >
Kapary
Kapary Kapary to rodzaj roślin należących do rodziny kaparowatych. Istnieje około 250 gatunków, jednak w Europie występują tylko 2. Kapary pochodzą z krajow Basenu Morza Śródziemnego i są... Czytaj więcej >
Kapusta biała
Kapusta biała Kapusta biała jest to roślina należąca do rodziny kapustowatych. Nie występuje w stanie dzikim - jedynie w uprawie. Regularne spożywanie kapusty obniża ryzyko raka jelita grubego i... Czytaj więcej >