Produkty

Produkty: O

Obwarzanek
Obwarzanek Obwarzanek to rodzaj wytrawnego pieczywa o średnicy kilkunastu centymetrów. Zazwyczaj jest z dodatkiem maku, soli, sezamu i kminku. Obwarzanek przypomina pierścień, na jego powierzchni tworzą... Czytaj więcej >
Ocet
Ocet Ocet to wodny roztwór kwasu octowego, o bardzo charakterystycznym, kwaśnym smaku i ostrym zapachu. Powstaje dzięki fermentacji octowej alkoholu. Ocet stosowany jest jako przyprawa... Czytaj więcej >
Ocet balsamiczny
Ocet balsamiczny Ocet balsamiczny to ocet powstający z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu procesowi dojrzewania w drewnianych beczkach. Tradycyjny ocet balsamiczny ma... Czytaj więcej >
Ocet jabłkowy
Ocet jabłkowy Ocet jabłkowy to odmiana octu wytwarzanego na bazie fermentacji owoców, które wywołują bakterie octowe. Ma bardzo charakterystyczny, jabłkowy zapach oraz bursztynowy kolor. Jest bardzo... Czytaj więcej >
Ocet winny
Ocet winny Ocet winny to ocet wytwarzany z wina poprzez proces fermentacji octowej. Produkowany jest z wina białego oraz czerwonego, jego smak jest zależny od długości leżakowania - im dłużej... Czytaj więcej >
Ogórek
Ogórek Ogórek to gatunek rośliny z rodziny dyniowatych. Pochodzi z terenów Himalajów, obecnie uprawiany jest we wszystkich strefach klimatycznych. Ogórki posiadają bardzo wiele odmian i rodzajów,... Czytaj więcej >
Ogórek gruntowy
Ogórek gruntowy Ogórek to gatunek rośliny z rodziny dyniowatych. Jest uprawiany we wszystkich strefach klimatycznych. Owoce ogórka to wydłużone jagody, o różnej wielkości, o skorce pokrytej brodawkami lub... Czytaj więcej >
Ogórek konserwowy
Ogórek konserwowy Ogórki konserwowe to produkt spożywczy otrzymany dzięki marynowaniu oraz wekowaniu ogórków w zalewie. Zalewa składa się z wody, octu , cukru , soli i przypraw, takich jak liście... Czytaj więcej >