Produkty

Produkty: P

Pasta tamaryndowa
Pasta tamaryndowa Pasta tamaryndowa to koncentrat zrobiony z owoców tamaryndowca indyjskiego, tropikalnej rośliny, której owoce charakteryzują się kwaśnym smakiem. Pasta z owoców tamaryndowca ma bardzo... Czytaj więcej >
Pączki
Pączki Pączek to rodzaj pulchnego ciasta drożdżowego z mąki pszennej. Jest uformowany w lekko spłaszczoną kulkę, napełniony marmoladą i posypany cukrem pudrem lub oblany lukrem. Pączki... Czytaj więcej >
Pestki dyni
Pestki dyni Dynia to warzywo bogate w wiele cennych składników odżywczych. Dlatego też pestki dyni są doskonałym źródłem witamin z grupy B, manganu, magnezu, fosforu, cynku i żelaza. Zawierają... Czytaj więcej >
Pesto
Pesto Pesto alla genovese to pyszny zielony sos pochodzący z rejonu Genui, we Włoszech. Jego głównym składnikiem jest bazylia . W tradycyjny sposób jest wyrabiany w marmurowych moździerzach. Do... Czytaj więcej >
Pędy bambusa
Pędy bambusa Bambus to rodzaj rośliny o drewnianych łodygach, należący do rodziny wiechlinowatych. Występuje na tropikalnych i subtropikalnych terenach Azji. Pędy bambusa są jadalną częścią... Czytaj więcej >
Pieczarki
Pieczarki Pieczarki to rodzaj grzybów należących do rodziny pieczarkowatych. To Francuzi w XVI wieku jako pierwsi rozpoczęli uprawę tego rodzaju grzybów. Początkowo pieczarka była specjałem, na... Czytaj więcej >
Pieczarki marynowane
Pieczarki marynowane Pieczarki marynowane, to pieczarki , które zostały zakonserwowane w zalewie z octu. Zazwyczaj są z dodatkiem marchwi i gorczycy, przez co zyskują słodko-ostry smak. Marynowane pieczarki... Czytaj więcej >
Pieprz
Pieprz Pieprz to rodzaj rośliny z rodziny pieprzowatych, występującej na terenach o klimacie równikowym i zwrotnikowym. Pieprz to roślina zielna, choć w gatunku znajdują się również krzewy... Czytaj więcej >