Produkty

Produkty: S

Salami
Salami Salami to rodzaj długo dojrzewającej kiełbasy z dodatkiem słoniny i przypraw. Pierwotnie pochodząca z Włoch, obecnie wyrabiana w wielu rejonach świata. Do wyrobu salami używa się... Czytaj więcej >
Sałata
Sałata Sałata jest to gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych. Ma właściwości bakteriobójcze, wspomaga proces gojenia się ran, poprawia odporność i pomaga zwalczać infekcję.... Czytaj więcej >
Sałata lodowa
Sałata lodowa Sałata lodowa swoją nazwę zawdzięcza swoim liściom, które są wyjątkowo kruche i chrupiące. Pierwotnie sałata lodowa była uprawiana jedynie w okolicach basenu Morza Śródziemnego,... Czytaj więcej >
Schab
Schab Schab to mięso pozyskiwane z tuszy świńskiej. Mięso, które nazywane jest schabem jest umiejscowione na plecach świni, obejmując również karczek. Schab powinien się charakteryzować... Czytaj więcej >
Seler naciowy
Seler naciowy Seler naciowy to odcięte łodygi od korzenia selera zwyczajnego. Seler naciowy uznawany jest za jedno z najstarszych warzyw, spożywanych przez ludzi. Już starożytni Egipcjanie i Grecy... Czytaj więcej >
Seler zwyczajny
Seler zwyczajny Seler korzeniowy jest rośliną rosnącą w klimacie umiarkowanym. Jest jedną z odmian selera zwyczajnego. Seler należy do grupy najzdrowszych roślin, ze względu na ilość składników... Czytaj więcej >
Ser biały
Ser biały Ser biały to produkt spożywczy wytwarzany z mleka, jest zaliczany do tak serów świeżych. Znany również pod nazwą twaróg. Zazwyczaj jest wykonywany z mleka krowiego, ale może również z... Czytaj więcej >
Ser cambozola
Ser cambozola Ser cambozola należy do grupy serów pleśniowych. Pochodzi z Bawarii. W warstwie zewnętrznej, jak i wewnętrznej posiada pleśń. Ma bardzo łagodny, śmietankowy smak oraz odrobinę śliska... Czytaj więcej >