Produkty
Produkty: S
Salami
Salami to rodzaj długo dojrzewającej kiełbasy z dodatkiem słoniny i przypraw. Pierwotnie pochodząca z Włoch, obecnie wyrabiana w wielu rejonach świata.
Do wyrobu salami używa się...
Czytaj więcej >
Sałata
Sałata jest to gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych.
Ma właściwości bakteriobójcze, wspomaga proces gojenia się ran, poprawia odporność i pomaga zwalczać infekcję....
Czytaj więcej >
Sałata lodowa
Sałata lodowa swoją nazwę zawdzięcza swoim liściom, które są wyjątkowo kruche i chrupiące. Pierwotnie sałata lodowa była uprawiana jedynie w okolicach basenu Morza Śródziemnego,...
Czytaj więcej >
Schab
Schab to mięso pozyskiwane z tuszy świńskiej. Mięso, które nazywane jest schabem jest umiejscowione na plecach świni, obejmując również karczek.
Schab powinien się charakteryzować...
Czytaj więcej >
Seler naciowy
Seler naciowy to odcięte łodygi od korzenia selera zwyczajnego.
Seler naciowy uznawany jest za jedno z najstarszych warzyw, spożywanych przez ludzi. Już starożytni Egipcjanie i Grecy...
Czytaj więcej >
Seler zwyczajny
Seler korzeniowy jest rośliną rosnącą w klimacie umiarkowanym. Jest jedną z odmian selera zwyczajnego.
Seler należy do grupy najzdrowszych roślin, ze względu na ilość składników...
Czytaj więcej >
Ser biały
Ser biały to produkt spożywczy wytwarzany z mleka, jest zaliczany do tak serów świeżych. Znany również pod nazwą twaróg. Zazwyczaj jest wykonywany z mleka krowiego, ale może również z...
Czytaj więcej >
Ser cambozola
Ser cambozola należy do grupy serów pleśniowych. Pochodzi z Bawarii.
W warstwie zewnętrznej, jak i wewnętrznej posiada pleśń. Ma bardzo łagodny, śmietankowy smak oraz odrobinę śliska...
Czytaj więcej >