Produkty

Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy to odmiana octu wytwarzanego na bazie fermentacji owoców, które wywołują bakterie octowe. Ma bardzo charakterystyczny, jabłkowy zapach oraz bursztynowy kolor. Jest bardzo chętnie stosowany do dań mięsnych, sałatek, majonezów i sosów.

Ocet jabłkowy dzięki swoim właściwościom oraz zawartych w nim mikroelementów łagodzi nudności, usprawnia pracę serca, chroni przez rozwojem alergii, pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi i obniża ciśnienie. Nie należy jednak pić go bez rozcieńczenia.

Zobacz wideo: Jak bezpiecznie stosować ocet jabłkowy na odchudzanie?

Zobacz przepisy z octem jabłkowym!

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
24.0 0.0 0.0 6.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >