Produkty

Ogórek konserwowy

Ogórek konserwowy

Ogórki konserwowe to produkt spożywczy otrzymany dzięki marynowaniu oraz wekowaniu ogórków w zalewie.

Zalewa składa się z wody, octu, cukru, soli i przypraw, takich jak liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu czarnego.

Zwykle do słoika z ogórkami dodaje się krążki cebuli, czosnek i marchew w celu poprawienia smaku.

Ogórki konserwowe świetnie się nadają jako dodatek do obiadu, kanapek, sałatek lub jako samodzielna przekąska.

Zobacz artykuł: 10 sposobów na nudę w kuchni!

Zobacz przepisy z ogórkami konserwowymi!

FOT. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
23.0 0.4 0.1 4.9
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >