Produkty

Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane

Pieczarki marynowane, to pieczarki, które zostały zakonserwowane w zalewie z octu. Zazwyczaj są z dodatkiem marchwi i gorczycy, przez co zyskują słodko-ostry smak.

Marynowane pieczarki stanowią idealny dodatek do sałatek, mięs, zup, zapiekanek i kanapek. Ze względu na swój mały kształt i zwarta konsystencję są idealne do koreczków lub szaszłyków. Można z nich zrobić farsz do mięs lub jeść bezpośrednio ze słoika.

Marynowane pieczarki można kupić w większości sklepów w litrowych słoikach. Można również wykonać je samodzielnie w domu. Na rynku są dostępne małe odmiany pieczarek, które można wykorzystać do przetworów, można również kupić większe i pokroić na pożądanej wielkości kawałki.

Zobacz artykuł: Pieczarki, lekiem na wszystko?

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
27.0 2.4 0.5 2.1
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >