Produkty

Pieprz biały

Pieprz biały

Pieprz biały to rodzaj pieprzu, którego owoce rosną na tych samych krzewach co owoce pieprzu czarnego. Pieprz biały, w przeciwieństwie do pieprzu czarnego dojrzewa dłużej, przez co maja bardziej subtelny smak.

Zebrane owoce są moczone w wodzie, a następnie pozbawiane zewnętrznej łuski. Następnie są suszone do momentu gdy osiągną białożółty kolor.

Pieprz biały ma delikatny smak, ale za to bardzo intensywny aromat. Jest idealnym dodatkiem do marynat, zup, sosów i ryb, a nawet deserów, w szczególności tych zawierających truskawki i gruszki.

Zobacz artykuł: Ostro w kuchni!

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
296.0 10.4 0.8 68.6
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >