Produkty

Pieprz cytrynowy

Pieprz cytrynowy

Pieprz cytrynowy to mieszanka pieprzu czarnego lub białego z kwaskiem cytrynowym, skórką z cytryny i kurkumą. Ma bardzo intensywny i orientalny smak oraz aromat.

Dzięki cytrynowemu posmakowi stanowi idealny dodatek do potraw rybnych lub dań z owoców morza. Można go dodawać do marynat lub bezpośrednio na surową rybę, dzięki czemu nabierze ona smakowitego aromatu.

Pieprz cytrynowy jest bardzo chętnie stosowany do mięs smażonych i pieczonych, ponieważ swoim cytrynowym aromatem nadaje posmak świeżości ciężkostrawnemu jedzeniu. Może być dodawany do sosów typu dressing i winegret.

Zobacz artykuł: 10 sposobów na świezy oddech!

Fot. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
0.0 0.0 0.0 0.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >