Produkty

Rozmaryn

Rozmaryn

Rozmaryn to gatunek krzewu, występującego na terenach Algierii, Maroka, Tunezji, Turcji, Grecji, Włochów, Francji, Portugalii i Hiszpanii.

Rozmaryn ma właściwości przeciwbólowe, pobudzające i wzmacniające pamięć. Dodatkowo wspomaga trawienie.

Rozmaryn ma bardzo przyjemny sosnowy smak, z lekkim posmakiem imbiru. Można go z powodzeniem stosować do grzybów, dziczyzny, jagnięciny, cielęciny, wołowiny i sera. Do rozmarynu dobrze jest dodać pietruszkę, tymianek lub szczypiorek co wzbogaci smak przyprawianej potrawy.

Rozmaryn może być stosowany również w formie ozdoby potrawy.

Zobacz artykuł: Kolorowe ochłodzenie!

FOT. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
0.0 0.0 0.0 0.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >