Produkty
Rozmaryn to gatunek krzewu, występującego na terenach Algierii, Maroka, Tunezji, Turcji, Grecji, Włochów, Francji, Portugalii i Hiszpanii.
Rozmaryn ma właściwości przeciwbólowe, pobudzające i wzmacniające pamięć. Dodatkowo wspomaga trawienie.
Rozmaryn ma bardzo przyjemny sosnowy smak, z lekkim posmakiem imbiru. Można go z powodzeniem stosować do grzybów, dziczyzny, jagnięciny, cielęciny, wołowiny i sera. Do rozmarynu dobrze jest dodać pietruszkę, tymianek lub szczypiorek co wzbogaci smak przyprawianej potrawy.
Rozmaryn może być stosowany również w formie ozdoby potrawy.
Zobacz artykuł: Kolorowe ochłodzenie!
FOT. 123RF.COM/PICSEL
Energia [kcal] | Białko [g] | Tłuszcz [g] | Węglowodany [g] |
---|---|---|---|
0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
Na skróty