Produkty

Rzeżucha

Rzeżucha

Rzeżucha to gatunek rośliny zielonej z rodziny kapustowatych. Występuje na terenach Europy, Ameryki Północnej i Azji.

Jest bogata w witaminy A, B, PP, K, E, siarkę, żelazo i siarkę.

Ma ostry, charakterystyczny smak. Bardzo chętnie dodaje się rzeżuchę do sałatek, kanapek, zupy, jajek i mięs. Najlepiej jeść ją na surowo, wtedy ma najbardziej wyrazisty smak.

Zobacz artykuł: Tajemnica długowieczności!

Zobacz przepisy z rzeżuchą!

FOT. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
32.0 2.6 0.7 5.5
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >