Produkty

Serek wiejski

Serek wiejski

Serek wiejski jest to rodzaj sera twarogowego. Charakteryzuje się zawartością ziaren twarogu wraz z dodatkiem podpuszczki.

Jest bogaty w białko, tłuszcze oraz węglowodany.

Serek wiejski zyskuje coraz większe uznanie, ze względu na swój smak oraz możliwość wykonania z niego różnorodnych przekąsek.

Można go jeść samodzielnie, z dodatkiem cukru lub miodu. Można dodawać do niego również warzywa i owoce. Spożywać wraz z pieczywem, tostami, grzankami, dodawać do sałatek, a nawet do zup.

Zobacz artykuł: Obiad w 30 minut!

FOT. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
97.0 11.0 5.0 2.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >