Produkty

Sok jabłkowy

Sok jabłkowy

Sok jabłkowy to wytłoczony z jabłek sok. Najlepszej jakości jest mętny, który zawiera elementy miąższu oraz znaczne ilości bioaktywnych polifenoli.

Wybierając sok jabłkowy w sklepie najlepiej wybierać soki jednodniowe, niepasteryzowane. Można również taki sok zrobić samodzielnie w domu.

Jabłka obniżają poziom złego cholesterolu, pozytywnie wpływają na układ trawienny, dostarczają organizmowi dawkę błonnika oraz witaminy C.

W sklepach można łatwo znaleźć produkty, które są napojami owocowymi o bardzo dużej zawartości konserwantów oraz cukrów.

Zobacz artykuł: Ujemne kalorie!

FOT. 123RF.COM/PICSEL

Wartość odżywcza

dla 100g części jadalnej produktu
Energia [kcal]Białko [g]Tłuszcz [g]Węglowodany [g]
52.0 0.3 0.3 12.0
< Powróć do listy produktów Przejdź do tabeli kaloryczność >