Produkty

Produkty

Awokado odmiana hass
Awokado odmiana hass Odmiana awokado o nazwie hass to niezwykle ciekawy owoc, przypominający kształtem zwykłe, zielone  awokado , ważący około 200-300 gramów, ale posiadający ciemną, czasem wręcz... Czytaj więcej
Bagietka
Bagietka Bagietka to rodzaj bardzo długiego, nawet 1-metrowego, cienkiego pieczywa pszennego. Nazywa się ją czasem również bułką paryską lub francuską. Nazwa "bagietka" pochodzi od francuskiego... Czytaj więcej
Bakalie
Bakalie Bakalie to różne suszone lub kandyzowane owoce. Zaliczają się do nich np.: migdały, orzechy, rodzynki , kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa, suszone daktyle , suszone figi ,... Czytaj więcej
Bakłażan
Bakłażan Bakłażan lub oberżyna to owoc (konkretnie jagoda), a jego prawidłowa nazwa to psianka podłużna. Rzadziej można spotkać się z nazwami takimi jak gruszka miłosna, jajko krzewiaste czy... Czytaj więcej
Banan
Banan Banany to owoce dostępne przez cały rok. Posiadają dużo wartości odżywczych. Zawierają potas, są źródłem witaminy C i błonnika, a także cukrów prostych, które zapewniają szybki... Czytaj więcej
Bataty
Bataty Bataty, czyli słodkie ziemniaki lub pataty, to tak naprawdę wilce ziemniaczane. Ta roślina uprawna z rodziny powojowatych, pochodzi z Ameryki Południowej. Nie spotyka się jej w stanie dzikim.... Czytaj więcej
Bazylia
Bazylia W kuchni poprawia smak, a jako zioło leczy. Bazylia ma właściwości wzmacniające, przeciwzapalne, przeciwbólowe i antybakteryjne. Ułatwia trawienie. Po oderwaniu kawałka listka i jego... Czytaj więcej
Bekon
Bekon Bekon to okrojony z tłuszczu boczek pokrojony w cienkie paski, peklowany za pomocą soli, po czym może być smażony lub wędzony. Bekonem nazywa się także inne kawałki mięsa przygotowane... Czytaj więcej

Najciekawsze informacje o produktach, których używasz w kuchni