Produkty

Produkty

Biała czekolada
Biała czekolada Czekolada to wyrób sporządzany z miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego, środka słodzącego i innych dodatków. Czekolada biała nie zawiera w sobie proszku kakaowego. W najlepszych... Czytaj więcej
Biała fasola
Biała fasola Biała fasola ma różne odmiany, takie jak popularny jaś, cannellino czy boston. Wszystkie rodzaje fasoli zawierają duże ilości białka roślinnego oraz skrobi. Większość z nich ma... Czytaj więcej
Bita śmietana
Bita śmietana Bita śmietana to produkt uzyskiwany ze schłodzonej, zmiksowanej lub ubitej śmietany zawierającej przeważnie 30% tłuszczu. Do bitej śmietany przeważnie dodaje się również cukier. Jest... Czytaj więcej
Boczek wędzony
Boczek wędzony Jednym ze sposobów na przygotowanie boczku, jest jego uwędzenie. Czas przygotowania takiego mięsa to około 4 godziny, w trakcie których należy powiesić mięso w dobrze nagrzanym... Czytaj więcej
Borówka brusznica
Borówka brusznica Borówka brusznica jest nazywana borówką czerwoną. Jest kwaśna, ale za to trwalsza od borówki czarnej. Ze względu na cierpkość, jest ona wykorzystywana do galaretek dodawanych do ciemnych... Czytaj więcej
Borówki
Borówki Borówki mają wiele odmian, zarówno uprawianych, jak i rosnących dziko. W Polsce popularnymi odmianami są borówka czarna oraz amerykańska . Te słodkie, lekko cierpkie rośliny spożywa... Czytaj więcej
Borówki amerykańskie
Borówki amerykańskie Borówka amerykańska to inaczej borówka wysoka. Różni się od borówki czarnej tym, że nie posiada brudzącego na czarno soku, a jej jagody są większe i mniej delikatne. Polska jest trzecia... Czytaj więcej
Brokuł
Brokuł Brokuł to inaczej kapusta szparagowa. Wyglądem przypomina zielonego kalafiora . Zielone warzywo na długiej nóżce zakończone tzw.różą, czyli po prostu kwiatem. Znane jest wyłącznie jako... Czytaj więcej

Najciekawsze informacje o produktach, których używasz w kuchni