Produkty

Produkty

Brukselka
Brukselka Brukselka należy do rodziny kapustowatych. Malutkie główki brukselki rosną na długiej łodydze. Jej uprawę rozpoczęto w Belgii i stąd też pochodzi jej potoczna nazwa. Jest bogata w potas,... Czytaj więcej
Brzoskwinia
Brzoskwinia Brzoskwinie to soczyste i pachnące owoce, zaliczane do tego samego rodzaju co nektarynki . Zawierają witaminy A, B1, B2, B3, B6, C, PP, a także magnez, fosfor, potas. Są również bogatym... Czytaj więcej
Budyń
Budyń Budyń, inaczej kisiel mleczny, to potrawa przyrządzona z mleka i skrobi ziemniaczanej (może być też skrobia kukurydziana, modyfikowana czy tapioka). Miseczka budyniu może stanowić... Czytaj więcej
Budyń waniliowy
Budyń waniliowy Lubią go zarówno dzieci, jak i dorośli. Idealnie nadaje się na deser, jak i jako składnik do mas w ciastach. Dla smaku można do niego dodać również łyżkę dżemu i podać jako deser .... Czytaj więcej
Bulion
Bulion Bulion to wywar z kości, mięsa lub warzyw. Stanowi podstawę do gotowania lub duszenia mięs, a także do przyrządzania zup i sosów. Obecnie powszechne są kostki bulionowe - zarówno... Czytaj więcej
Bułka
Bułka Bułka to rodzaj pieczywa, przeważnie pszennego, ale także żytniego i kukurydzianego. Ma zazwyczaj kształt małej, spłaszczonej kulki, a jej masa nie przekracza 100g. Czasem bułkę posypuje... Czytaj więcej
Bułka tarta
Bułka tarta Bułka tarta to zmielone lub starte, suche pieczywo. Niejedna pani domu uzyskuje bułkę tartą z czerstwego pieczywa. Jest to bardzo dobry sposób na to, aby stworzyć samodzielnie panierkę do... Czytaj więcej
Buraki
Buraki Burak to warzywo zawierające mnóstwo witamin i minerałów. Dostarcza cennych pierwiastków, m.in.: wapnia, potasu, żelaza, magnezu, a także witaminy A, B1 i C oraz kwasu foliowego. Jest... Czytaj więcej

Najciekawsze informacje o produktach, których używasz w kuchni