Produkty

Produkty

Ziemniaki
Ziemniaki Zawierają więcej witaminy C niż jabłko i dynia. Mają też 5 razy mniej kalorii niż makarony i kasze. Muszą być jednak odpowiednio przyrządzone, żeby nie straciły witamin i minerałów.... Czytaj więcej
Zioła prowansalskie
Zioła prowansalskie Mieszanka ziół z Prowansji (regionu południowej Francji). W składzie znajdziemy: rozmaryn, bazylię, tymianek, szałwię lekarską, miętę pieprzową, cząber ogrodowy, oregano i majeranek.... Czytaj więcej
Żelatyna
Żelatyna Nie ma koloru, zapachu ani smaku. Jest mieszanką białek i peptydów. Jest głównym składnikiem wielu słodyczy: galaretek, cukierków, lodów czy ciast. Znaleźć ją można też w konserwach... Czytaj więcej
Żelki
Żelki Cukierek z galaretki. Żelki zawierają głównie żelatynę oraz cukier buraczany, dodaje się do nich także agar i pektyny. Czytaj więcej
Żurawina
Żurawina Owoc należący do rodziny wrzosowatych, najczęściej koloru czerwonego. Z żurawiny przygotowuje sie kompoty, przetwory, nalewki, galaretki. Stanowi dodatek do dań mięsnych, serów. Jest... Czytaj więcej

Najciekawsze informacje o produktach, których używasz w kuchni