Produkty

Produkty

Cykoria
Cykoria Roślina należąca do gatunku astrowatych i rodziny liściastych. Częścią jadalną cykorii są wybielone główki, wyrastające z korzeni. Cykoria jest niskokalorycznym warzywem, poza tym... Czytaj więcej
Cynamon
Cynamon Cynamon to przyprawa kuchenna, otrzymywana z wysuszonej kory cynamonowca. Występuje w dwóch wariantach: otarta na proszek lub w niewielkich zwiniętych w rulonik kawałkach. Charakteryzuje... Czytaj więcej
Cytryna
Cytryna Cytryna jest owocem cytrusowym, rosnącym na drzewie w krajach basenu Morza Śródziemnego. Jest bogatym źródłem witamin oraz składników mineralnych. Skórka cytryny posiada właściwości... Czytaj więcej
Czekolada deserowa
Czekolada deserowa Czekolada deserowa to jedna z odmian czekolady. W jej skład wchodzi miazga kakaowa, cukier, lecytyna, tłuszcz kakaowy oraz inne dodatki. Zazwyczaj zawiera powyżej 50 proc. miazgi kakaowej. W... Czytaj więcej
Czekolada mleczna
Czekolada mleczna Czekolada mleczna to jedna z odmian czekolady. W jej skład wchodzi miazga kakaowa, cukier, lecytyna, tłuszcz kakaowy, mleko lub proszek mleczny i wanilia. Zawartość miazgi kakaowej nie... Czytaj więcej
Czereśnie
Czereśnie Czereśnia to roślina pochodząca z Azji Zachodniej i Kaukazu - znana również pod nazwą ptasia wiśnia. Owoce są okrągłe, o intensywnej czerwonej barwie i bardzo słodkim smaku. Są... Czytaj więcej
Czerwona cebula
Czerwona cebula Czerwona cebula jest jedną z odmian cebuli zwyczajnej. Jest źródłem sodu, potasu, wapniu, magnezu, żelaza oraz wielu witamin. Sok z cebuli posiada właściwości antyseptyczne. Regularne... Czytaj więcej
Czerwona fasola konserwowa
Czerwona fasola konserwowa Czerwona fasola jest rośliną strączkową pochodzącą z Ameryki Południowej. Z uwagi na wysoką zawartość białka oraz walory smakowe jest powszechnie używana na całym świecie i stanowi... Czytaj więcej

Najciekawsze informacje o produktach, których używasz w kuchni