Do góry

Śniadania Przepis na:

10-minutowa granola

10-minutowa granola

Autor: DomowaPiwniczka

Przepisów i artykułów: 232 Ocena: 1406

Dodano: 12.01.2018

Odsłon: 336

szybko, tanio, zdrowo i pysznościowo :) chrupiące, słodkie domowe musli i na jakieś dwa tygodnie drugie śniadanie gotowe w minutę:)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. - na papierze do pieczenia rozsypuje płatki, polewam miodem i mieszam
    trochę się sklejają ale to nic :)

    - włączam piekarnik na 130 stopni na górny grill (ten mocniejszy, bo u mnie są 2 możliwości, ale ważne, żeby przypiekało od góry) i ustawiam zegar na 13 minut (3 minuty nagrzewania piekarnika i 10 minut pieczenia, a wstawiam do zimnego, żeby miód się powoli rozpuszczał i oklejał płatki równomiernie)

    UWAGA! Pilnuję, żeby się nie przypaliły, mniej więcej co dwie minuty przemieszam płatki z miodem.

    10 minut to na tyle mało czasu, że można postać przy piekarniku albo robić poranną kawę w międzyczasie.

  2. - w połowie pieczenia dorzucam żurawinę i pokruszone orzechy.
    - mieszam i już nie domykam drzwiczek piekarnika, niech się lekko suszą
    - na koniec łapię papier za boki tworząc lejek i wsypuje do pojemnika robiąc zapas na jakieś 2-3 tygodnie

    Można zmieniać proporcje, ale z wizyt u dietetyków pamiętam 3 porcje płatków 1 porcja bakalii, dlatego w przepisie tak podaję.

    Teraz tylko jogurt naturalny albo mleczko kokosowe i mniaaaaam :))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 12 stycznia Taka granola to super sprawa i potwierdzam,że szybko no i zdrowo:):) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń