Do góry

Desery Przepis na:

3 BIT

3 BIT

Autor: mariusz28

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 309

Dodano: 18.05.2011

Odsłon: 28480

CIASTO JEST PYSZNE POLECAM

Składniki

  • 6-7 paczek herbatników
  • 1 masa krówka (karmel)
  • 2 szkl. mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 margaryna Kasia
  • 2 śmietan-fixy
  • czekolada do dekoracji
  • 500ml śmietany 30%
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować 1 1/2 szkl. mleka z cukrem,resztę mleka rozrobić z budyniem i wylać na gotujące mleko zdjąć z ognia wsypać suchą galaretkę i dobrze wymieszać i wystudzić .Kasie utrzeć na puch dodać porcjami zimny budyń.

  2. Śmietanę ubić z śmietan-fixem.Można dodać 2 łyżki c.pudru jak ktoś lubi słodkie. Czekoladę zetrzeć na tartce na małych oczkach.

  3. Wykonanie ciasta: Herbatniki-Masa budyniowa-Herbatniki-Krówka-Herbatniki-Śmietana

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sylwanna4 28 września 2011 wygląda przepysznie, muszę wypróbować :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pierozki2 21 sierpnia 2011 Smaczne ciasto. Ma jedną wadę jest bardzo syte

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mariusz28 28 maja 2011 renka to bardzo się ciesze że ci wyszło i smakowało
POZDRAWIAM :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 27 maja 2011 "Ciacho" wyszło przepyszne,wszystkim mamom w szkole bardzo smakowało - przepis poszedł w świat,a ze śmietan fix też nie miałam kłopotu" koniec języka za przewodnika"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 22 maja 2011 Zrobię do szkoły do klasy córki na Dzień Matki i dam znać jak smakowało mamom,dla mnie " ciacho wysokiej klasy" a wysiłek naprawdę mały -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiator 20 maja 2011 Rewelacja :-) Jeszcze lepsze na drugi dzień, gdy herbatniki zrobią sie miękkie :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 19 maja 2011 Masa krówka jaka puszka duża czy mała?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mariusz28 18 maja 2011 ja wszystkie ciasta robię na dużej blaszce (24/40) :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń