Do góry

Dania główne Przepis na:

A'la Flaczki z Boczniaków

A'la Flaczki z Boczniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2429

Dodano:

Odsłon: 1812

Sezon grzybowy już się kończy. W tym roku udany jak nigdy. Tym razem polecam smaczne ala flaczki z boczniaków., które w łatwy sposób można wyhodować w domowych warunkach.

Składniki

  • Boczniaki ok. 800 gram
  • Pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1,5 litra wody
  • sól
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
  • ostra mielona papryka
  • majeranek
  • przecier pomidorowy
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczniaki oczyszczamy.
    Marchew, pietruszkę, selera myjemy, obieramy i kroimy w słupki.
    Cebulę drobno siekamy.
    Szklimy na maśle po czym dodajemy warzywa i dusimy ok. 15 min.
    Po tym czasie wlewamy wodę.
    Boczniaki oczyszczamy i koimy również w słupki.
    Wrzucamy na patelnię i dusimy ok. 15 min po czym dodajemy do garnka z bulionem warzywnym.
    Gotujemy do miękkości boczniaków.
    Dodajemy przecier pomidorowy, pozostałe przyprawy wg uznania.
    Zagotowujemy.
    Podajemy z domowym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 09 października 2017 No to narobiłaś mi smaka..kocham boczniaki,muszę zrobić:) Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń