Do góry

Napoje Przepis na:

Ajerkoniak

Ajerkoniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2518

Dodano:

Odsłon: 20689

Mocny i aromatyczny

Składniki

  • żółtka jajek 6 szt
  • Laska wanilii 1
  • cukier 1 szkl
  • spirytus 1 szkl
  • mleko skondeswane 1 puszka
> 6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem aż cukier się rozpuści dodać miąższ z laski wanili nadal mieszając dodać mleko i spirytus.(gęstnieje) Jeśli ktoś woli słabsze dodać mniej spirytusu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Channah 17 kwietnia 2014 Dzis zrobilam kolejna buteleczke:)) Rewelacja!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Channah 10 kwietnia 2014 Wlasnie biore sie za jego robienie, mam nadzieje, ze dotrzyma do swiat:))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 08 grudnia 2013 poproszę o kieliszeczek :) ależ ten likierek musi być pyszny :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 08 grudnia 2013 a ja jeszcze nigdy nie robiła swojego, zawsze kupowałam, ale jak będę miała swojskie jajeczka w przyszłym tygodniu to zrobię :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń