Do góry

Napoje Przepis na:

Ajerkoniak (likier bez jajek)

Ajerkoniak (likier bez jajek)

Autor: justi_117

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 18

Dodano: 20.07.2010

Odsłon: 4153

Pyszny likier na babskie spotkania i nie tylko...

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do 1/2 szklanki mleka wsypać kawę. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać pozostałe wymieszane z kawą i jeszcze raz zagotować. Zdjąć z ognia i powoli wlewać spirytus a na koniec dodać cukier waniliowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

beata1984 20 lipca 2010 znam to pod nazwą "Koniak mleczny"
pyszny7 polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń