Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwaga - nie dla dzieci! :) Przepis pożyczony od Ewy Wachowicz.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35941
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 321
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35941
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 321
Składniki
W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić 5 łyżeczek żelatyny - wystudzić,. Masło i cukier puder utrzeć na gładką masę; powoli wlać 350 ml ajerkoniaku oraz żelatynę. Ważne! Szybko ubić schłodzoną kremówkę. Do ubitej na sztywno śmietany wmieszać masę z ajerkoniakiem.
Biszkopt włożyć do tortownicy o wymiarze 26 cm. woków układamy rurki waflowe tworząc palisadę. Na środek ciasta wyłożyć przygotowaną masę i równomiernie rozprowadzić. Schłodzić w lodówce.
Rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny w 1/3 szklanki gorącej wody, gdy nieco wystygnie wymieszać z resztą ajerkoniaku. Wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce 2 godziny. Smacznego.