Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitna zupa-krem z dyni"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 888
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 888
Składniki
Dynię oczyść z pestek, pokrój w grubsze plastry, ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut w temp. 180 st. Przestudź, obierz ze skórki.
Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w kostkę. Obraną cebulę poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż. Dodaj marchewkę. Wlej 4 szklanki wody. Gotuj na średnim ogniu 10 minut. Dodaj pokrojony miąższ dyni.
Zupę gotuj jeszcze 10 min. Wlej kremówkę. Zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z kawałkami żółtego sera i ulubionymi ziołami.
czas ok. 50 min; porcja – 250 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety