Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitny krem migdałowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Śmietanę wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Bitą śmietanę delikatnie połącz z mielonymi migdałami (do kremu możesz także dodać 3 łyżki likieru migdałowego).
Do 2 pucharków lub filiżanek nałóż po porcji konfitury oraz kremu migdałowego. Lekko przemieszaj obie warstwy widelcem. Gruszkę umyj, potnij w cienkie plasterki. Deser udekoruj cząstkami gruszki oraz wiórkami czekolady.Źródło: Naj