Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 453
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32633
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 84
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 116
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 453
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32633
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 84
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 116
Składniki
Mąkę,margarynę, żółtka, łyżka cukru, proszek do pieczenia - zagnieść. Ciasto podzielić na trzy części i do jednej z nich dodać kakao. Włożyć do lodówki na 1,5 godz. Na blachę - bezpośrednio - zetrzeć na tarce 1część jasnego ciasta i kakaowego. Na poparte ciasto na tarce zetrzeć jabłka. Ubić pianę z białek i szklanka cukru i wyłożyć na jabłko. Na piankę potrzeć trzecia część ciasta. Piec ok. 35 w temp 190 następnie 10minut w temp 180 stopni. Ciasto polać polewą z czekolady