Do góry

Desery Przepis na:

Ambasador.

Ambasador.

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 2299

Dodano:

Odsłon: 3422

Zaskocz swoich gości pysznym Deserem.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 3 jaj w formie o wymiarach średnicy 30 cm.

  2. Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Po dokładnym utarciu dodać mąkę ziemniaczaną ucierać.
    Do utartego kremu wlewamy wrzące mleko ucieramy i zostawiamy do ostygnięcia.

  3. Masło i 300 g cukru pudru utrzeć dodając po łyżce przygotowanego kremu. Gdy uzyskamy jednolitą masę podzielić na dwie części.
    Do jednej dodać pokrojone w kostkę ananasy.
    Do drugiej kakao, posiekaną czekoladę i orzechy.

  4. Na biszkopt wyłożyć najpierw ciemną masę potem jasną.
    Wierzch polać galaretką. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń