Do góry

Desery Przepis na:

Ambasador

Ambasador

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 842

Dodano: 21.02.2011

Odsłon: 36526

Pięknie prezentuje się jako tort, tym razem w wydaniu nietortowym ;), chrupie czekolada i chrupią orzeszki. Ja robiłam z połowy masy z przepisu, wydawało mi się za dużo.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt, przepołowić.

  2. Krem: 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, rozmącić żółtka, resztę mleka rozmieszać z budyniem, zagotować. Masło utrzeć na puch i wciąż ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu.

  3. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, rodzynki i 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w kostki. Do białej części masy dodać pokrojone orzechy i pokrojone brzoskwinie. Nasączyć biszkopt sokiem z brzoskwiń. Rozsmarować ciemny a potem jasny krem. Pozostałą część czekolady użyć do polewy lub zetrzeć na tarce. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

angel7507 18 kwietnia 2011 A co zrobić z tymi żółtkami rozmąconymi dodac do mleka z budyniem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

angel7507 18 kwietnia 2011 mogłaby pani przesłać mi swój przepis na biszkopt:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 13 kwietnia 2011 angel7507 ten przepis jest na blachę, ale wydaje mi się że spokojnie można tą wersję zrobić jako torta pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

angel7507 13 kwietnia 2011 Chciałabym zapytać czy jest to przepis na blachę ,czy tortownicę dzięjkuje

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tigra 08 kwietnia 2011 Robiłam ambasadora w wersji tortowej na roczek mojego synka. Wspaniałe ciacho.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 22 lutego 2011 Wygląda wspaniale. Ja często przepisy na tortownicę i tak przerabiam na duże blachy, bo tortownica to stanowczo za mało ...;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 21 lutego 2011 Po takim ciachu każdy czuje się jak "ambasador" :) Bardzo lubię raz na jakiś czas odlecieć przy jedzeniu...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń