Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek na upalne dni.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 227
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 227
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
Wykonanie: Naczynie posmarować masłem, posypać cukrem waniliowym a brzegi wyłożyć biszkoptami.
Do rondelka wlać wodę, włożyć połamaną czekoladę i rozpuścić ją na parze.
Kiedy czekolada się rozpuści, dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając- następnie wystudzić. Oddzielnie ubić śmietankę i oddzielnie białka jaj na sztywno z cukrem. Następnie połączyć z czekoladą , wymieszać delikatnie i wlać do naczynia z biszkoptami i zamrozić przez 5 godzin.