Do góry

Dania główne Przepis na:

Amerykańskie naleśniki

Amerykańskie naleśniki

Autor: Netka34

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 172

Dodano: 05.03.2011

Odsłon: 24844

Inny rodzaj nalesników:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do naczynia wrzucamy wszystkie produkty sypkie: make, sol, cukier, proszek do pieczenia. Opakowanie dr Oetkera ma przecietnie 16gr.

  2. W innym naczyniu beltamy jajo z mlekiem i roztopionym maslem (ja po prostu wrzucam do mikrofalowki).

  3. Wszystko razem laczymy, ciasto powinno byc geste. Na rozgrzana patelnie dajemy odrobine oleju, i chochla nalewamy porcje: celujemy w srodek patelni az rozplynie sie nalesnik, srednica ok 8-10cm. Gdy sie lekko zetnie od spodu, na wierzchu zaraz powstaja babelki powietrza. Mozna na ta strone jeszcze nie usmazona polozyc 4 ciensze plastry banana, jest pyszny, poniewaz sie lekko karmelizuje. I odwracamy. Mozna tez zatopic zamiast banana borowki amerykanskie/jagody. Nalesniki posypac cukrem pudrem, lub polac syropem klonowym, dzieci beda kochaly pancakes polane czekolada. Mozna kupic w supermarkecie, lekko podgrzac i polac. Palce lizac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ikaa 06 lipca 2011 Właśnie wypróbowałam przepis:) Naleśniki są pyszne:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kacexowa 01 lipca 2011 zawsze bylam ciekawa jak oni robią te grube naleśniki ; ) . trzeba będzie kiedyś spróbować ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń