Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Składniki
Do naczynia wrzucamy wszystkie produkty sypkie: make, sol, cukier, proszek do pieczenia. Opakowanie dr Oetkera ma przecietnie 16gr.
W innym naczyniu beltamy jajo z mlekiem i roztopionym maslem (ja po prostu wrzucam do mikrofalowki).
Wszystko razem laczymy, ciasto powinno byc geste. Na rozgrzana patelnie dajemy odrobine oleju, i chochla nalewamy porcje: celujemy w srodek patelni az rozplynie sie nalesnik, srednica ok 8-10cm. Gdy sie lekko zetnie od spodu, na wierzchu zaraz powstaja babelki powietrza. Mozna na ta strone jeszcze nie usmazona polozyc 4 ciensze plastry banana, jest pyszny, poniewaz sie lekko karmelizuje. I odwracamy. Mozna tez zatopic zamiast banana borowki amerykanskie/jagody. Nalesniki posypac cukrem pudrem, lub polac syropem klonowym, dzieci beda kochaly pancakes polane czekolada. Mozna kupic w supermarkecie, lekko podgrzac i polac. Palce lizac.