Do góry

Przekąski Przepis na:

Amur na świąteczny stół

Amur na świąteczny stół

Autor:

Przepisów i artykułów: 2249 Ocena: 13789

Dodano:

Odsłon: 7245

Ryba jest chrupiąca i smaczna.

Składniki

  • Składniki:
  • dzwonki z amura 6 szt.
  • Pieprz do smaku
  • Papryka ostra mielona 1 płaska łyżeczka
  • Vegeta do smaku
  • Oliwa lub olej 2 łyżki
  • Ziarna sezamu
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rybę opłukać, posypać pieprzem, vegetą, papryką, wymieszać z oliwą i odstawić do lodówki do następnego dnia. Następnie bułkę tartą wymieszać z sezamem, panierować rybę i smażyć na głębokim tłuszczu (tak jak frytki) na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na świąteczny stół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń