Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ananas z krewetkami"
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 815
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 815
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Składniki
Ryż długoziarnisty ugotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Połowę ananasa wydrąż, miąższ pokrój w kostkę.
Plaster arbuza potnij w kostkę i ułóż go w skorupce ananasa razem z winogronami.
Ostudzony ryż wymieszaj z połową pokrojonego ananasa, po czym nałóż na warstwę owoców.
Na wierzchu połóż sparzone krewetki.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 130. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax