Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WCZEŚNIEJ BYŁ KUBUŚ, TERAZ DO NIEDZIELNEJ KAWY BĘDZIE ANANASIK.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35914
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 311
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35914
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 311
Składniki
Ciasto przygotować wg przepisu na babkę majonezową. Może być też biszkopt upieczony wg własnego przepisu. Upieczone ciasto wystudzić i przeciąć na dwie warstwy.
Odcedzić ananasy. Z dwóch puszek wychodzi 0,5 l soku. Kilka ananasów pokroić w drobną kostkę (np. 0,5 x 0,5 cm). Odlać trochę soku do rozpuszczenia budyniu. Pozostały sok zagotować z cząsteczkami ananasów, dodać masło i ciągle mieszając wlać rozpuszczony budyń. Zagotować.
Gorący budyń wylać na pierwszą warstwę ciasta, wyrównać i przykryć drugą warstwą.
Do mleka wsypać sproszkowany krem do torów i miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Posmarować drugą warstwę ciasta.
Na kremie ułożyć wg uznania ananasy i wszystko zalać gęstniejącą galaretką cytrynową. Schłodzić.
Smacznego.