Do góry

Desery Przepis na:

ANANASIK

ANANASIK

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1207

Dodano:

Odsłon: 10850

WCZEŚNIEJ BYŁ KUBUŚ, TERAZ DO NIEDZIELNEJ KAWY BĘDZIE ANANASIK.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto przygotować wg przepisu na babkę majonezową. Może być też biszkopt upieczony wg własnego przepisu. Upieczone ciasto wystudzić i przeciąć na dwie warstwy.

  2. Odcedzić ananasy. Z dwóch puszek wychodzi 0,5 l soku. Kilka ananasów pokroić w drobną kostkę (np. 0,5 x 0,5 cm). Odlać trochę soku do rozpuszczenia budyniu. Pozostały sok zagotować z cząsteczkami ananasów, dodać masło i ciągle mieszając wlać rozpuszczony budyń. Zagotować.

  3. Gorący budyń wylać na pierwszą warstwę ciasta, wyrównać i przykryć drugą warstwą.

  4. Do mleka wsypać sproszkowany krem do torów i miksować do uzyskania gęstej konsystencji. Posmarować drugą warstwę ciasta.

  5. Na kremie ułożyć wg uznania ananasy i wszystko zalać gęstniejącą galaretką cytrynową. Schłodzić.

  6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Witaminka 22 listopada 2010 Super ciacho:) i piękna zastawa:) mam identyczną :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 17 marca 2010 Uwielbiam ciasta z galaretkami i owocami ;)
Wypróbuję na święta zamiast tradycyjnego mazurka (za którym nie przepadam)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 30 stycznia 2010 Na pewno pyszniutkie i dołączam do "Kubusia", czyli do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 30 stycznia 2010 Wygląda pysznie,już bym chciała spróbować;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń