Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ananasowa sangria z bazylią"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 246
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 78
...ale pyszny.
Odsłon: 338
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 246
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 78
...ale pyszny.
Odsłon: 338
Składniki
Ananas obierz, opłucz, pokrój w plastry, a potem na nieduże kawałki. Obrane mango przekrój na pół, pozbaw pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Bazylię opłucz, osusz. Oderwij listki z łodyżek.
Do dużego dzbanka lub szklanej misy nalej wytrawne białe wino oraz sok ananasowy. Wrzuć kawałki ananasa oraz mango i część listków bazylii. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Gotową sangrię rozlej do szklaneczek lub kieliszków. Uzupełnij kostkami lodu. Udekoruj pozostałą bazylią. Podawaj ze słomkami.
Czas ok. 15 min; porcja – 160 kcal, cena 3,20 zł.Źródło: Świat kobiety